Sisselrot er en fler√•rig, eviggr√łnn, opptil 40 cm h√ły bregne i sisselrotfamilien med enkeltfinnet blad og lang, krypende jordstengel.

Bladene er læraktige, snaue og jevnbrede nederst, med sporehoper på undersiden. Nye blader dannes om våren. Jordstengelen smaker litt som lakris og er kledd med brune, smale skjell (3-5 mm lange). Sporene modnes og spres i juni-september.

Sisselrot er vanlig p√• frisk, fuktig og steinete jord, og vi finner den p√• berg, steingjerder, steinr√łyser, heier, enger, gamle trestammer og sanddyner i det meste av landet. I fjellet finnes den opp i en h√łyde av ca. 1200 moh.

Planten er naturlig hjemmeh√łrende i Eurasia og Nord-Amerika.

Sisselrot har en lang historie som medisinplante i folkemedisinen, og har helt siden oldtiden blitt brukt som remedie mot bl.a. gikt, hoste, og tuberkulose, som sliml√łsende middel og avf√łringsmiddel, men ogs√• som erstatning for lakris. R√łttene inneholder stoffet osladin, som er omtrent 500 ganger s√łtere enn vanlig sukker. Bregnen ble derfor tidligere tygget p√• som en form for godteri.